Advertentie

Opspannen op maat - opspanservice

Kies de wijze waarop u het werk wilt laten opspannen en klik door om uw maat in te voeren en de prijs te berekenen. Maak een keuze uit diverse dragers en materialen voor opspannen op maat.

Bij opspannen op maat kunt u denken aan diverse materialen waaronder: schilderijen, schilderdoeken canvas doeken, blanco schildersdoeken, borduurwerken.
Als dragers zijn er onder andere: spieramen en spielatten in diverse maten en diktes o.a. museumlatten, 3d spielatten, dubbeldik spieramen, aluminium spieramen en of panelen en karton.
Voor het opspannen achter glas voor bij voorbeeld een borduurwerk adviseren wij te kiezen voor panelen of karton in verband met lijstdiepte (sponninghoogte).
Ook als er geen vrije ruimte is om de voorstelling of het doek, zijn panelen of karton een goede oplossing. Wij zien dit nog wel eens bij batik schilderijen of lappen waar de voorstelling vaak tot vlak bij de rand loopt.
Voor meer technische informatie kijk op onze informatiepagina over het opspannen van schilderijen

Voor zelf opspannen en zelf inlijsten en spieraam monteren, voorzien wij in onder andere montagemateriaal waaronder spielatplaten in diverse maten van vermessingd blik, voor het bevestigen van het spieraam in de sponning van lijsten, bijvoorbeeld in goudkleur. Spieplaten zijn geschikt voor de montage van spieramen in schilderijlijsten.
Voor spieramen, schildersdoeken en opgespannen canvas prints zijn baklijsten een mooie, makkelijke en snelle oplossing om uw werken in te lijsten.

Mochten wij bij binnenkomst van een kunstwerk of bestelling constateren dat er een betere optie is dan de door u aangegeven behandeling, dan laten wij u dit weten.

U kunt ook een kijkje nemen bij opspannen op maat

Heeft u uw keuze kunnen maken? Kijk gerust nog even verder op deze site voor lijsten ophangsystemen fotolijsten baklijsten glas rails ophangaccessoires frames perspex aluminium lijsten budgetlijsten schilderijen prenten zeefdrukken kunstenaarsbenodigdheden inlijsten en nog veel meer . . .

Opgespannen nieuwe en oude doek uitspieën van spieraam
Schildersdoek verliest haar vorm en of spanning in de loop der tijd. Het schilderij moet dan nagespannen of herspannen worden. Naspannen kan door zachte tikjes op de spieën in de hoeken van het spieraam. Zo wordt het spieraam wat groter en komt het doek weer onder spanning te staan. Kunt u dit niet zelf dan kunnen wij deze werkzaamheden voor u uit voeren.