Advertentie

Peereboom, Anneke
Anneke Peereboom (Hoorn, 1950) volgde haar opleiding tot grafisch ontwerper aan de Rietveld Academie. Daarna werkte ze een aantal jaren als artdirector bij Vrij Nederland en Opzij. Zoín tien jaar geleden verliet zij die bladen om zich fulltime aan haar kunst te kunnen wijden.

Zelf ziet Anneke Peereboom haar werk als een momentopname in een proces dat ieder ogenblik in gang gezet kan worden. Elk werk heeft een duidelijk beeld als basis, zoals een boom, een berg, een mens of de zon.
De schilderingen van Peereboom maken het verhaal van oerbeelden, die wij allemaal met ons meedragen. Hier en daar zijn de structuren van de compositie opengewerkt, waardoor de geschilderde wereld toegankelijk wordt. De dynamiek van haar werk is in alle facetten terug te vinden, zelfs het ritme waarmee de verf is aangebracht is medebepalend voor de compositie.

Twee kenmerken zijn oorzakelijk voor de populariteit van Anneke Peereboom. Ten eerste haar altijd herkenbare Ďhandschriftí door al het werk heen. En daarnaast het continu ontwikkelen van nieuwe composities of zoals men ze meestal noemt: verhalen.

Het werk van Anneke Peereboom is in diverse plaatsen geŽxposeerd (geweest) waaronder Zaandam, Wijk bij Duurstede en Barcelona.

Zie hier kunstwerken van deze kunstenaar Anneke Peereboom
Volgende